Peroxydation ja sisä-molekyylireaktio
Oliiviöljyt härskiintyvät ajan myötä. Härskiintyminen on kemiallinen muutos kasviöljyjen molekyylirakenteissa. Samat kemialliset mekanismit vaikuttavat myös eteerisiin öljyihin. Luonnollisesti liuenneen hapen läsnäolo öljyissä käynnistää nämä kemialliset reaktiot. Ne kiihtyvät valon, ilman, lämpötilan vaihteluiden tai erilaisten epäpuhtauksien läsnä ollessa.
Tämän "vanhenemis"-mekanismin reaktiovaihe jakautuu kahteen vaiheeseen: peroksidaatioon ja sisä-molekyylireaktioihin (tai leviämisvaiheeseen).
Tieteellisessä kirjallisuudessa kuvataan useita esimerkkejä peroksidaatiosta. Tässä on esimerkki linaloolista, jota on runsaasti eteerisissä öljyissä. (Esimerkki: laventeli, lavandin, linalool-timjami, ruusupuu, salvia sclarea jne.).
Tässä kaaviossa linalool käy ensin läpi peroksidaation. Se tuottaa uuden yhdisteen: 7-dydroperoxy-3,7-dimetyyli-okta-1,5-dieeni-3-oli.
Italialaisen helikryssin analyysiprotokolla
Italialaisella helikryssin eteerisellä öljyllä ei ole laatuvaatimuksia. Normitettuja analyysiprotokollia ei myöskään ole. Lopuksi italidioneja ei ole olemassa sertifioituina analyysistandardeina. Nämä puutteet johtavat siihen, että tulkinnat vaihtelevat laboratoriosta toiseen. Ottaen huomioon melko korkean hinnan per kg, riitoja ei valitettavasti ole harvinaista.
Yritämme tuottaa kiistattomia tuloksia, ja siksi olemme suorittaneet lukuisia analyysejä sekä poolisessa että poolittomassa kapillaarissa. Tämä työ on mahdollistanut analyysiprotokollan kehittämisen, joka osoittautuu huomattavasti luotettavammaksi kuin aiemmat.
Tarjoamme ikuisen öljyn analyysin 60 metrin DB WAX poolisessa kapillaarissa, pitkällä 72 minuutin analyysiajalla.